Her er 5 tips (og lidt bonustips) til dig der arbejder med Microsoft Teams:

Vil du rette i noget du skrevet/stavet noget forkert i ’samtaler’ i Teams?

Tryk PIL OP eller hold musen over din besked, tryk på de tre prikker. Så får du en mulighed for at rette i det du har skrevet.

Har du brug for en bedre oversigt over jeres chats?

Når du starter en chat får den automatisk et navn der viser de personer der er med i chatten. Men hvis det er mere end 3-4 mennesker bliver det hurtigt uoverskueligt, og hvis du er med i mange chats, bliver det endnu sværere. Klik på den lille blyant øverst, efter navnet på deltagerne så kan du give chatten et relevant navn.

Er der nogen af dine chats der er vigtigere end andre?

Som standard viser Teams de chats der senest har været aktivitet i, øverst. Højreklik på en chat oversigten over til venstre når du står i chats. Vælg FASTGØR for at få chatten vist øverst. Som en ekstra bonus kan du selv vælge rækkefølgen på de chats du fastgør: Bare klik og hold med venstre museknap og flyt rundt.

Vil du gerne gøre nogen opmærksom på at de bliver omtalt i en chat?

Skriv et @ og de første bogstaver i vedkommendes navn, så kan du vælg den person du gerne vil fange opmærksomheden på, i listen dukker op.

Bonustip 1: Hvis du synes det ser lidt for formelt ud med det fulde navn kan du slette efternavnet så kun fornavnet står tilbage (tjek at navnet stadig er markeret som et link).

Bonustip 2: Du kan gøre det samme under Indlæg i en Kanal i et Team (som det også fremgår: ’brug @ for at omtale en person’).

Bonustip 3: Når du laver et indlæg i et Team kan du tagge hele Teamet på en gang, ved at skrive @ efterfulgt af Teamets navn. Alle i Teamet vil så få en notifikation, som var hver person tagget.

Vil du gerne have en notifikation når der sker noget i en chat – eller slippe for dem?

Højreklik på en chat oversigten over til venstre når du står i chats. Vælg SLÅ TIL (eller SLÅ FRA) for at få notifikation når der sker noget i den pågældende chat. Du vil stadig få notifikationer når du bliver ’omtalt’ i en chat (se herover) selvom du har slået notifikationer fra.